Forumaši u Savjetu mladih grada Lepoglave

Aktualno 10. prosinca 2020

Gradsko vijeće grada Lepoglave na svojoj je posljednjoj sjednici donijelo Rješenje o imenovanju novih članova Savjet mladih grada Lepoglave. Nakon imenovanja, uslijedila je konstituirajuća sjednica 14. prosinca na kojoj su članovi lepoglavskog Savjeta mladih jednoglasno za predsjednicu izabrali Tanju Mravlinčić te Mihaelu Špiljak za zamjenicu predsjednice.

Sjednicom je do izbora predsjednice predsjedavao Robert Dukarić, predsjednik Gradskog vijeća, a izborom Tanje Mravlinčić za predsjednicu, otpočeo je rad novog saziva gradskog Savjeta mladih.

Predsjednica Mravlinčić već je odradila prvu radnu sjednicu na kojoj su članovi Savjeta mladih odlučili o svojim predstavnicima u radnim tijelima Gradskog vijeća i Grada Lepoglave kako bi se nastavila njihova aktivna participacija u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou.

Sjednici je nazočio i zamjenik gradonačelnika iz redova SDP-a Hrvoje Kovač koji je uvodno pojasnio ulogu Savjeta mladih te pozvao na daljnju odličnu suradnju Grada i mladih.
– Mladi su savjest svakog društva i oni su u Lepoglavi sadašnjost, a ne budućnost i Grad će s njima na načelima participativnosti i supsidijarnosti voditi strukturirani dijalog tijekom čitavom mandata. Posla je puno, ali vjerujem da je ekipa dorasla svojoj odgovornoj ulozi kao aktivnih mladih koji su pokazali volju i uhvatili se u koštac sa stalnim i kontinuiranim radom koji je uvijek pod povećalom javnosti. Tu smo da pomognemo, a apeliram na sve mlade u Lepoglavi da ih koriste kao sredstvo komunikacije prema Gradu, ali i kao tijelo koje im može pomoći u ostvarivanju svojih potencijala i aspiracija – poručio je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Podsjetimo, u gradski su Savjet mladih izabrani Tanja Mravlinčić (zamjenik Renato Vuk), Mihaela Špiljak (zamjenica Izidora Juriša), Barbara Vresk (zamjenica Klara Zagoršćak), Melani Kotarščak (zamjenica Simona Jakopiček), Petar Cikač (zamjenik Martin Breški), Marta Novak (zamjenica Dijana Hiržin) te u ime Foruma mladih SDP-a Lepoglava Matija Šantalab i David Paska kao njegov zamjenik.