Glavni odbor raspisao unutarstranačke izbore

Aktualno 19. srpnja 2020

Glavni odbor SDP-a u subotu je jednoglasno odlučio o raspisivanju unutarstranačkih izbora koje Predsjedništvo SDP-a predložilo za 26. rujna.

Članovi Glavnog odbora sjednicu su iskoristili i za analizu rezultata parlamentarnih izbora.

Na početku sjednice prisutnima se kratko obratio Davor Bernardić kako bi pozdravio članove Glavnog odbora i zahvalio im na dosadašnjem radu.
Hvala vam na svom trudu koji ste uložili u ovu kampanju, na povjerenju koje ste mi dali, na izuzetnoj prilici da zadnje četiri godine vodim SDP kao treći predsjednik. To je za mene bilo veliko iskustvo i velika odgovornost. Vjerujem da je socijaldemokracija najbolje društveno uređenje. Želim da znate da sam tu s vama. SDP ide dalje, SDP ima budućnost i potrudimo se svi zajedno da ona bude dobra – kratko je poručio Bernardić stranačkim kolegama i napustio sjednicu.

SDP ide dalje, SDP ima budućnost

Hvala vam! Hvala vam na svom trudu koji ste uložili u ovu kampanju, na povjerenju koje ste mi dali, na izuzetnoj prilici da zadnje četiri godine vodim SDP kao treći predsjednik. To je za mene bilo veliko iskustvo i velika odgovornost. Vjerujem da je socijaldemokracija najbolje društveno uređenje. Želim da znate da sam tu s vama. SDP ide dalje, SDP ima budućnost i potrudimo se svi zajedno da ona bude dobra.

Objavljuje SDP Hrvatske u Subota, 18. srpnja 2020.

Podsjetimo, Predsjedništvo stranke 17. kolovoza je donijelo odluku o raspisivanju izbora za predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor stranke za 26. rujna, s tim da bi odluka stupila na snagu 17. kolovoza, od kada počinju teći kandidacijski rokovi.

Za kandidaturu za predsjednika stranke nužno je prikupiti potporu najmanje tri županijske organizacije ili 500 potpisa članova SDP-a.