Počele pripreme za lokalne izbore

Aktualno 16. prosinca 2020

Posljednja sjednica Županijskog odbora SDP-a Varaždinske županije održana je putem Zoom platforme 15. prosinca. Glavna tema bile su informacije o pripremama za lokalne izbore.

Predsjednica Županijske organizacije Barbara Antolić-Vupora izvijestila je prisutne članove Županijskog odbora kako je formiran pregovarački tim koji će razgovarati s potencijalnim partnerima.
Spremni smo na razgovore ali svi oni koji žele razgovarati moraju znati da je prvi, glavni i jedini interes raditi u korist građana. Rješavati njihove problem, stvarati uvjete za bolji i kvalitetniji život posebice sada u jeku epidemije koronavirusa kada je odgovornost nas političar prijeko potrebna. Teška vremena su pred nama i zbog toga samo interes građana.

Uz nju u timu za pregovore su oba potpredsjednika stranke. SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina Neven Bosilj te drugi potpredsjednik Miroslav Marković. Dio tima su i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić te načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

Predsjednica je još kazala kako su se organizacije u Varaždinu i Trnovcu Bartolovečkom već odredile kako će imati svoje kandidate za najodgovornije dužnosničke funkcije pa će tako Neven Bosilj konkurirati za gradonačelnika Varaždina, a Sonja Ružić Cvrtnjak bit će kandidatkinja SDP-a, HSS-a i HSU-a za načelnicu Trnovca Bartolovečkog.

U narednim će se tjednima o aranžmanu za izbore odrediti i ostale lokalne organizacije, a konačna se odluka nakon razgovora s lokalnim organizacijama očekuje i od Županijske organizacije pred kojom je nekoliko opcija za lokalne izbore.