Uskrsna čestitka lepoglavskog SDP-a

Aktualno 4. travnja 2021

Svim vjernicima koji Uskrs slave prema gregorijanskom kalendaru, čestitamo najveći kršćanski blagdan. Nek’ vam je sretan Uskrs!

Uskrs iščekujemo i proživljavamo kao blagdan obnove i nade. Prilika je to da obnovimo odnose u našem društvu, proširimo ozračje razumijevanja, solidarnosti i osjetljivosti za potrebe bližnjih i za potrebite te tako izgradimo sretan dom bez netrpeljivosti, nasilja i sebičnosti.

Kršćanskim je vjernicima svetkovina Uskrsa oduvijek vrijeme snažnijeg suočavanja s vlastitim odlukama, s čestitim propitivanjem svojih postupaka i njihovog sklada s proglašenim moralnim vrijednostima. Uskrs slavimo s nadom u novi početak i s vjerom u bolje sutra. To je vrijeme ulaganja u zajedništvo i solidarnost, vrijeme istinskog poštivanja i uvažavanja, pobjede svjetla nad tamom, iskrenosti nad licemjerjem, potpore nad podmetanjem.

Prihvatimo stoga otvoreno i bez sustezanja ovu opću poruku i nastavimo složno s traženjem rješenja za izazove s kojima se susrećemo.

U ime Gradske organizacije SDP-a Lepoglava i osobno, želim da vam blagdan Uskrsa bude ispunjen mirom i radošću te da ga provedete u krugu obitelji i najmilijih.

Hrvoje Kovač
Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava